AUDİ HYUNDAİ

Sıfır Arabalarda ve İkinci El Otomobillerde P.D.I Kontrolü Nedir ?

Distribütörler tarafından yeni satışa çıkarılmış araba için reklamlar gördüğünüzde, araç için PDI’dan bahsedilecektir.

Yetkili servis teknisyeninin satın alınmış sıfır bir aracı herhangi bir kusuru var mı diyerek incelediği ve hazırladığı süreç olan teslimat öncesi muayene anlamına gelir.

Yapılacak şeylerin tam listesi ve sonuç olarak bunları yapmak için gereken süre, üreticiden üreticiye biraz değişir.

Hyundai’de,ortalama P.D.I kontrolü yaklaşık 1.8 saat olarak planlanırken, Audi S8’de bir sedan otomobil için bir P.D.I beş saatten fazla surmektedir.

P.D.I Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir ?

Aşağıda, her bir öğe için hangi çalışmanın yer aldığı ayrıntıları açıklanmaktadır.

• Motor bölmesinde : yıkama, soğutma sıvısı, fren, hidrolik direksiyon, şanzıman ve motor gibi tüm sıvılar doldurulur. Kaput mandalı düzgün çalışmasını sağlamak için yağlanır, pil tam şarj için test edilir ve diğer her şey görsel kusurlar ve anormal sesler için incelenir.

• Aracın Alt Kısmında : dört tekerlekten çekişli araçlar için ilişkili yağlar kontrol edilir. Hortumlar, hatlar, egzoz sistemi ve süspansiyon bileşenleri görsel olarak kontrol edilir ve frenlere servis yapılır.

• Araç İç mekan : pedallar çalıştırılır, boş alan arar ve frenler doğru çalışıp çalışmadığını kontrol eder. Direksiyon simidi hizalanmıştır ve radyo ve diğer elektronik aksesuarlar için sigortalar monte edilmiştir. İç mekanın her bir bileşeni incelenir. Kilitler, mandallar ve menteşeler yağlanır ve saat ve radyo istasyonu ön ayarları buna göre ayarlanır.

• Dış : tüm aydınlatma yanar ve farlar hedeflenir. Yedek lastik dahil olmak üzere lastik basınçları, üreticinin önerdiği özelliklere göre ayarlanır. Ön cam silecekleri ve yıkama sıvısı seviyesi ile tüm gövde panelleri ve bileşenleri (örn. Isı yalıtım şeritleri, tamponlar, pervazlar) incelenir.

• Yol testi : araç, hem şehir hem de otoyol yollarında önerilen 10 kilometre sürülür, herhangi bir sorun için dinlenir ve hissedilir. Motor, şanzıman, debriyaj, frenler, direksiyon, hız sabitleyici, şeritten çıkış uyarısı ve varsa hava süspansiyonu, yalpalama / çekme için hizalama ve direksiyon simidi gibi kontrol edilir. Bilgisayar, tanılama sorun kodları için taranır.

• Son hazırlık : tüm koruyucu kaplamalar çıkarılır ve paspaslar yerine yerleştirilir. Gerekirse jant kapakları ve tekerlek kilitleri monte edilmiştir (kilitler sadece alaşım jantlarda kullanılır). Boya durumu ve amblemler kontrol edilir. Kriko, bijon anahtarı, kullanım kılavuzu, servis pasaportu, garanti kitapçığı ve kılavuzların uygun noktalarında oldukları doğrulanmış olur.

 Son olarak, gerekirse, plaka çerçeveleri takılır. 

Cihan Usta
Otomakinist ototamir,bakım,yedekparçalarla ilgili bilgi sitesi olarak tasarlanmış ve tamamen sürücülere ve ustalara hitap eden bir haber sitesi olarak siz kullanıcıların beğenisine sunulmuştur.
https://www.otomakinist.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir