Genel Haberler

Aracınıza Hangi Motor Yağını Seçmelisiniz ?

Dışarıdaki tüm motor yağı seçenekleri göz önüne alındığında , arabanız için doğru yağı seçmek göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Çeşitli yağ seçenekleri hakkında bir yığın bilgi olsa da, ilk adım dürüst olmak gerekirse oldukça basit:

Arabanızın kılavuzuna bakın.

Arabanızın kullanıcı el kitabı, ister 10W-30 gibi standart yağ cinsi tavsiye ediyor olsun ister daha sıra dışı bir yağ çeşidi olsun, tavsiye edilen yağ cinsini listeleyecektir. 

Kullanmanız gereken yağ cinsi yağın viskozitesini (veya kalınlığını) ifade eder. 

Aşağıda açıklayacağımız, mevsimler için hangi ağırlık ve tipe göre beklenen araç kullanımınızı ayarlamalısınız. Orta dereceli sıcaklıklarda düzenli kullanım için, kullanıcı el kitabınızda listelenen yağ cinsleri uygundur. Her zaman, yağın (örneğin : Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından) test edildiğini gösteren bir markadan bir yağ seçin.

Mevcut standart altında test edilmiş bir yağ satın aldığınızdan emin olun. 

Bu yazı itibariyle, benzinli motorlar için SP, SN, SM, SL ve SJ ve dizel için CK-4, CJ-4, CI-4, CH-4 ve FA-4 kodları bulunmaktadır.

Yukarıda belirtilen kodlar motoru aşınmadan, yüksek sıcaklık tortularından ve çamurdan koruma yeteneğini belirleyen bir grup laboratuvar ve motor testine dayanmaktadır.

Yukarıdaki api halkası denilen semboller ve benzeri tescil sembolleri satın aldığınız yağın viskozite numarasını sağlar , SAE Otomotiv Mühendisleri Topluluğu motor yağının viskozitesini sağlar.

Saygılarımızla

Cihan Usta
Otomakinist ototamir,bakım,yedekparçalarla ilgili bilgi sitesi olarak tasarlanmış ve tamamen sürücülere ve ustalara hitap eden bir haber sitesi olarak siz kullanıcıların beğenisine sunulmuştur.
https://www.otomakinist.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir